Kom puzzelen en genieten op de vlinder- en libellenfotopuzzeldag

Zaterdag 10 december 2011 – Wageningen

• Heeft u ook nog een hele map op de computer met vlinders en libellen die nog op naam gebracht moeten worden?
  • Bent u ook al twee winters niet toegekomen aan de determinatie?
  • Komt u er zelfs na twee lange avonden puzzelen maar niet uit?
  • Zegt uw partner dat er geen vakantie meer inzit zolang u de fotoachterstand niet hebt weg gewerkt?

Nu is het zover: op De Vlinderstichting vlinder- en libellenfotopuzzeldag!

Datum: Zaterdag 10 december 2011
    Locatie: De Vlinderstichting, Wageningen
    Tijd: 10.30 - 16.00 uur (aansluitend borrel)
    Kosten: €5,- (incl. eenvoudige lunch en borrel), ter plekke afrekenen

Aanmelden noodzakelijk:
    Er is in het kantoor van De Vlinderstichting maar beperkte ruimte, dus is opgave vooraf is nodig.

AANMELDEN:
    Meld u aan via deze e-mail voor 3 december en geef daarbij de nummers door van 3 onderwerpen van clinics die uw voorkeur hebben (lees verder)

Foto's op naam brengen
    Net als vorig jaar is er tijdens de fotopuzzeldag gelegenheid uw foto’s en dia’s op naam te (laten) brengen. Er zijn verschillende zalen met computers beschikbaar, met determinatieboeken uit alle windstreken van de wereld. De experts van De Vlinderstichting zijn aanwezig om zoveel mogelijk mee te puzzelen. Ook als u zelf geen foto’s meeneemt kunt u natuurlijk wel mee puzzelen of gewoon genieten van de mooie plaatjes. Om ook de soortenkennis wat bij te spijkeren, worden er gedurende de dag verschillende clinics gehouden. Zo zal worden ingegaan op een aantal moeilijke nachtvlinderkoppels en wordt uitgelegd hoe Vlindernet je met deze puzzelsoorten een eind op weg kan helpen. Ook herkenning van dagvlinders komt aan de orde als u dat wilt.

De onderwerpen van de clinics bepaalt u zelf! Hieronder vindt u een lijst met opties:

1. Hulp bij herkenning blauwtjes NW Europa
    2. Hulp bij herkenning parelmoervlinders NW Europa
    3. Hulp bij herkenning dikkopjes NW Europa
    4. Hulp bij herkenning vuurvlinders en kleine pages NW Europa
    5. Hulp bij herkenning heidelibellen NW Europa
    6. Hulp bij herkenning blauwe juffertjes NW Europa
    7. Mooie libellengebieden voor een dagtocht
    8. Naar een nieuwe Rode Lijst voor de nachtvlinders
    9. Gebruik van Vlindernet bij herkenning moeilijke nachtvlinders
    10. Eigen keuze:……………………………………………………………………………..
    Geef in uw aanmelding even door welke drie presentaties u het liefst ziet.
    Als bij de eigen keuzes een onderwerp regelmatig terugkomt zal daar rekening mee gehouden worden.

Tot 10 december!

Laatste wijziging: 8 november 2011