steenrode heidelibelklein koolwitje op sleedoornheideblauwtjedistelvlinder op kattenstaart
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Helpt u ook mee?

Nieuws

3 maart 2014

ANBI en De Vlinderstichting

Wij kregen de vraag waarom De Vlinderstichting niet vermeld staat op www.anbi.nl. Per 1 januari zijn ANBI-organisaties verplicht een aantal gegevens te publiceren op een website. Dat mag hun eigen website zijn, maar ook een andere.

Vanaf 1 januari zijn de ANBI-websites als paddenstoelen uit de grond geschoten om hier profijt uit te trekken. Een daarvan is www.anbi.nl: gewoon een van de vele commerciële initiatieven. Willen wij op de die site vermeld worden, dan kost dat ons jaarlijks € 35,-. En het is nergens voor nodig! Op onze eigen website zijn alle gegevens te vinden op de pagina onze Steun ons/Keurmerk en ANBI Wel zijn wij met een transparantiepagina te vinden op de site Geef Samen: zie www.geef.nl. Het belangrijkste is, dat wij staan vermeld op de site van de belastingdienst, want alleen die bepaalt of je een ANBI bent of niet.

Daarnaast hebben wij het Keurmerk Goede Doelen hebben en zijn we door ANBO en MAX zijn uitgeroepen tot Goede Doele van het Jaar 2013. Bonafide genoeg, denken wij!

Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


Of abonneer je op onze RSS-feed.


| |
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen