steenrode heidelibelklein koolwitje op sleedoornheideblauwtjedistelvlinder op kattenstaart
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Helpt u ook mee?

Nieuws

18 april 2016

Bestel nu uw vlinderplanten!

Ook in de tuin aan de slag? Vergeet dan de vlinders niet! Ze leven van nectar, een zoete stof die in bloemen zit. Door nectarrijke planten neer te zetten draagt u bij aan vlinderbescherming én kunt u volop genieten van hun schitterende kleurenpracht.

Een goede vlindertuin bloeit in verschillende seizoenen en biedt nectar van de lente tot de herfst. Vivara Natuurbeschermingsproducten verkoopt verschillende planten die geschikt zijn voor vlinders. Alle planten zijn biologisch. En een deel van uw aankoopbedrag komt direct ten goede aan vlinderbescherming!

IJzerhard


De kleine bloemetjes van IJzerhard zitten vol nectar: bijen en vlinders zullen af en aan vliegen. Hij bloeit van begin juli tot aan de eerste nachtvorst en staat zeker in het najaar garant voor vlinders.

> IJzerhard bestellen (een deel van uw aankoopbedrag komt ten goede aan vlinderbescherming)
 

Dropplant

Dropplant
Bij aanraking van de dropplant ruik je een sterke dropgeur. Vanaf juli tot september staat de plant in volle bloei met langbloeiende bloemaren met buisvormige bloemen. Bijen en vlinders zijn dol op de dropplant. Het is een stevige plant die een hoogte van zo’n 50 cm kan bereiken.

>Dropplant bestellen
(een deel van uw aankoopbedrag komt ten goede aan vlinderbescherming)
 

Vlinderstruik


De bloei van juli tot en met de herfst staat garant voor bloemenpracht in de tuin. De vlinderstruik biedt ook voedsel voor nachtvlinders, bijen en hommels. Ze zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren die aantrekkelijk zijn voor de diverse soorten vlinders.

> Vlinderstruik bestellen (een deel van uw aankoopbedrag komt ten goede aan vlinderbescherming)
 

Marjolein

Marjolein
De bloemen van marjolein zitten vol nectar. Hij bloeit van juli tot september met paars-roze bloemen. Vlinders, bijen en zweefvliegen vinden er voedsel. De plant groeit het beste op een zonnige standplaats.

> Marjolein bestellen (een deel van uw aankoopbedrag komt ten goede aan vlinderbescherming)
 

Lavendel


Lavendel geurt heerlijk en wordt erg graag bezocht door vlinders, bijen en hommels. Hij bloeit in de warmste zomermaanden en groeit op vrijwel elke goed doorlatende grond.

> Lavendel bestellen (een deel van uw aankoopbedrag komt ten goede aan vlinderbescherming)
 

Kattenstaart

Kattenstaart
Kattenstaarten zijn gemakkelijke planten. Ze kunnen jarenlang op dezelfde plaats blijven staan en tijdens de bloei trekken ze veel hommels, bijen en vlinders aan. Ze doen het ook goed bij de vijver.

> Kattenstaart bestellen (een deel van uw aankoopbedrag komt ten goede aan vlinderbescherming)
 

Rode valeriaan

Rode valeriaan
Rode valeriaan of spoorbloem bloeit in de zomer met rozerode, rode of witte bloemen in pluimen aan de einden van de stengels. Vlinders en bijen weten hem snel te vinden. De bloemen van de rode valeriaan zijn ook prima houdbaar op vaas.

> Rode valeriaan bestellen (een deel van uw aankoopbedrag komt ten goede aan vlinderbescherming)
 

Zonnehoed

Zonnehoed
De gele zonnehoed mag niet ontbreken in de vlindertuin. Mooie bloemen en een statige plant die een hoogte van zo’n 60 cm kan bereiken. Deze plant komt het best tot zijn recht wanneer hij met meerdere exemplaren bij elkaar staat.

> Zonnehoed bestellen (een deel van uw aankoopbedrag komt ten goede aan vlinderbescherming)
 

Bergsteentijm

Bergsteentijm
Bergsteentijm is een lekker geurende tuinplant die verwant is aan tijm en munt. De kleine bloemetjes zijn zeer aantrekkelijk voor bijen en zweefvliegen. Hij staat graag op een open, zonnige plaats.

> Bergsteentijm bestellen (een deel van uw aankoopbedrag komt ten goede aan vlinderbescherming)
 

Koninginnekruid

Koninginnekruid
Koninginnekruid heeft wel wat ruimte nodig (kan tot 1,5 meter hoog worden). Als de plant in juli zijn wit/roze schermen krijgt blijven de insecten komen. Met name vlinders zijn er gek op. Hij kan in de zon of halfschaduw in elke goed doorlatende grond.

> Koninginnekruid bestellen (een deel van uw aankoopbedrag komt ten goede aan vlinderbescherming)
 

Herfstaster


In juli beginnen deze asters te bloeien. De paarse bloemen kunnen tot ver in de herfst blijven komen en zullen dan zeker gevonden worden door de vlinders zoals de dagpauwoog en de atalanta. Maar ook andere insecten zullen deze plant snel vinden als hij in bloei staat.

> Herfstaster bestellen (een deel van uw aankoopbedrag komt ten goede aan vlinderbescherming)
 

Hemelsleutel


Wilt u in de nazomer ook nog bloemen in uw tuin voor de vlinders, dan mag de hemelsleutel niet ontbreken. Als hij begint te bloeien komen ook de bijen er op af om voedsel zoeken. Als hij volop bloeit ziet u vlinders zoals dagpauwoog, kleine vos en atalanta.

> Hemelsleutel bestellen (een deel van uw aankoopbedrag komt ten goede aan vlinderbescherming)
 

En nog veel meer...

In de collectie van Vivara Natuurbeschermingsproducten zijn nog veel meer planten aanwezig.

Neem eens een kijkje en maak uw tuin (nog) vlindervriendelijker!

>> Naar de website van Vivara
 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


Of abonneer je op onze RSS-feed.


| |
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen