16 januari 2017

Boeiend congres waterbeheer en natuurontwikkeling

Waterschap Aa en Maas organiseert op donderdag 6 en vrijdag 7 juli 2017 een Internationaal Water Congres. Het centrale thema van deze twee dagen is Hydrologie en Waterbeheer in relatie tot natuurontwikkeling.

Tijdens dit congres wordt in gegaan op het LIFE+ project Blues in the Marshes. Op donderdag 6 juli, tijdens het ochtendprogramma, staat het thema klimaatverandering in relatie tot natuurbeheer centraal. In de middag kun u een keuze maken uit een aantal workshops.

Denk hierbij aan:
• Klimaatverandering en waterberging in relatie tot de Natura2000 doelstellingen;
• Waterbeheer en het behoud van natuurontwikkelingsgebieden;
• De effecten van grootschalige afgravingen (voormalige landbouwgronden).

Vrijdagochtend 7 juli staat een excursie in het projectgebied op het programma. U kunt dan onder andere het zeldzame pimpernelblauwtje bewonderen. Kortom, een congres dat u niet kunt missen. Dus reserveer de data 6 en 7 juli alvast in uw agenda!

De komende maanden vindt u meer informatie over het congres op deze website. Meer informatie over de aanmelding voor het congres, het definitieve programma en de gastsprekers ontvangt u vanaf medio februari wanneer u zich aanmeldt voor de mailinglijst via deze link.