steenrode heidelibelklein koolwitje op sleedoornheideblauwtjedistelvlinder op kattenstaart
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Helpt u ook mee?

Nieuws

17 oktober 2012

Druipzakpijp en andere exoten op VOFF-dag


Druipzakpijp (foto: Peter van Bragt, ANEMOON)
Op 24 november organiseert de Stichting Veldonderzoek Flora en Fauna (VOFF), waar De Vlinderstichting bij is aangesloten, een lezingenprogramma 'Exoten; van waarnemen tot actie'. Het vindt plaats in Nijmegen, waar op die dag ook de Landelijke dag van SOVON Vogelonderzoek wordt gehouden.

De exotendag lijkt een afwisselend geheel te worden, waarin niet alleen aandacht besteed wordt aan de verschillende planten en dieren zelf (rosse stekelstaart, halsbandparkiet, Japanse druipzakpijp, Amerikaanse ribkwal, Ambrosia, Pallas’ eekhoorn) maar ook aan vernieuwende onderzoeksmethoden en mogelijkheden voor beheer en bestrijding van exoten. In een aparte bijdrage van de afdeling Filosofie en Wetenschapsstudies van de RU wordt ingegaan op de diverse discussies rondom exoten die bij tijd en wijlen hoog op kunnen lopen. Het voorzitterschap is in handen van Wiebe Lammers van Team Invasieve Exoten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
Kijk hier voor praktische informatie over de Landelijke dag van SOVON en de VOFF-dag.

Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


Of abonneer je op onze RSS-feed.


| |
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen