steenrode heidelibelklein koolwitje op sleedoornheideblauwtjedistelvlinder op kattenstaart
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Helpt u ook mee?

Nieuws

16 februari 2009

Geslaagde landelijke vlinderdag


In de pauze was het druk bij de stands.
Afgelopen zaterdag 14 februari verzamelden zich weer vele vlinder- en libellenliefhebbers in de Junushoff in Wageningen voor de Landelijke Vlinderdag. Het thema dit jaar was 'Ruimte voor vlinders en libellen' en er waren interessante presentaties, onder andere over het eerste libellenreservaat in Nederland, de Wyldemerk in Friesland en over vlinderreservaten. Ook de manier waarop je het beste naar buiten kunt treden om de mensen bij vlinders en libellen te betrekken kwam aan de orde.

Veel oude bekenden in de wandelgangen.
Het verhaal over de goed lopende Vlaamse tuinvlindertelactie was een perfect voorbeeld voor hoe het ook in Nederland zou kunnen en in het verhaal ‘Vlinders en libellen in the picture’ werd duidelijk welke activiteiten De Vlinderstichting in haar afgelopen jubileumjaar heeft uitgevoerd om de bescherming van vlinders en libellen meer voor het voetlicht te brengen. Zoals inmiddels gebruikelijk is waren er ook weer schitterende films van Annette van Berkel. Dit jaar liet ze twee films zien die later dit jaar op dvd zullen verschijnen.
 
Druk gepuzzel bij de Wiekenkwizz.
Naast het programma in de Grote zaal waren er ook twee workshops over de herkenning van nachtvlinders. De belangstelling hiervoor was erg groot. In de pauzes werd men heen en weer geslingerd tussen de prachtige stands met boeken en andere vlinder- en libellenzaken, en al de oude bekenden die men weer tegen het lijf liep. De wiekentkwizzz, waarbij men 12 foto’s van een naam moest voorzien werd zeer druk bezocht. Uiteindelijk was er niemand die alle foto’s juist had benoemd!
 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


Of abonneer je op onze RSS-feed.


| |
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen