steenrode heidelibelklein koolwitje op sleedoornheideblauwtjedistelvlinder op kattenstaart
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Helpt u ook mee?

Nieuws

3 januari 2012

Goede start van het nieuwe jaar

De medewerkers van De Vlinderstichting wensen u allemaal een heel succesvol jaar toe. Voor onszelf begon het werkjaar vandaag, 3 januari met een heerlijk nieuwjaarsontbijt. We zijn klaar voor een nieuw jaar beschermen van vlinders en libellen.

Al om 08:00 uur stroomden de medewerkers binnen, want in plaats van een receptie of borrel had de medewerkersraad voor een heerlijk ontbijt gezorgd. Croissantjes en allerlei andere broodjes, gekookte eitjes, kazen en natuurlijk chocoladehagel waren volop aanwezig. Na het heerlijk maal was iedereen weer klaar voor het nieuwe jaar. Er is nog heel veel werk te doen, want het gaat nog steeds niet goed met de vlinders in Nederland en uit de nieuwe Rode Lijst van de libellen blijken ook daar nog ernstig bedreigde soorten te zijn. Zeker met het beleid van het huidige kabinet, die helemaal niets voor natuur lijkt te voelen en er zeer sterk op bezuinigt, is ons werk des te belangrijker. Samen met onze partnerorganisaties binnen de VOFF, Soortenbescherming Nederland en de beherende organisaties als Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de 12 landschappen moeten we hard aan de slag om te redden wat er te redden valt. Met de steun van de vele duizenden donateurs en andere vlinderliefhebbers zal het zeker lukken. U hoort nog van ons!
 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


Of abonneer je op onze RSS-feed.


| |
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen