steenrode heidelibelklein koolwitje op sleedoornheideblauwtjedistelvlinder op kattenstaart
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Helpt u ook mee?

Nieuws

25 september 2013

Hof van Puccini wint landelijke Heem-prijs


De heem-prijs wordt door Roel ter Horst aangeboden aan David van Iersel, van Van Helvoirt groenprojecten.
De Hof van Puccini in Tilburg, een project van Van Helvoirt Groenprojecten, is winnaar van de Landelijke Heemprijs 2013. De landelijke Heemprijs is een prijs voor het beste natuurontwikkelingsproject en werd uitgereikt op 20 september 2013.

Vorige week werd door Loretta Schrijver de eerste idylle geopend, in de Hof van Puccini. In deze idylle, mogelijk gemaakt door de PostcodeLoterij, is bloemrijk grasland aangelegd voor vlinders, bijen en mensen. De idylle In het Hof van Puccini is onderdeel van een gemeenschapstuin, ontworpen door en voor de bewoners. Ze worden ondersteund door diverse partijen, waaronder de gemeente Tilburg, Contour De Twern en Green & So. De idylle maakt hier onderdeel van uit en er zijn ook moestuinen waar bewoners hun eigen voedsel kunnen verbouwen. Het is dus een plek waar zowel natuur als bewoners zich prima thuis voelen!


Onder grote belangstelling openden Loretta Schrijver en Titia Wolterbeek de idylle Hof van Puccini in Tilburg

De inzendingen voor de Heem-prijs werden beoordeeld door drie deskundige juryleden: Roel ter Horst, Afdelingshoofd Openbare ruimte van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Fred Tonneijck, Senior adviseur/onderzoeker en verbonden aan Triple E - Economy, Ecology and Experience en de bekende tuin- en landschapsarchitect Henk van Blerck. Het project de Hof van Puccini won de eerste prijs vanwege de grote maatschappelijke betrokkenheid. Door intensieve samenwerking tussen de bewoners, de Vlinderstichting, de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV), gemeente, onderwijs, sociale werkplaatsen en het bedrijfsleven is dit bijzondere project tot stand gekomen.

De landelijke Heem-prijs is een prijs voor bij Heem aangesloten bedrijven. Heem is een kennisconcept voor natuurontwikkeling op basis van inheemse vegetaties en een natuurlijk en duurzaam beheer. De missie van Heem is het terugbrengen van inheemse flora in het verstedelijkte Nederland.
 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


Of abonneer je op onze RSS-feed.


| |
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen