Landelijke vlinderdag op 4 maart 2017

Soort van de week

kleine wintervlinder

Meer over deze soort »

Idylle: bloemen voor vlinders, bijen en mensen

Een kleurrijker Nederland, dat is waar De Vlinderstichting aan werkt. Met steun van de Postcodeloterij legt De Vlinderstichting de komende drie jaar heel veel idylles aan. Bloemrijke plekken voor mensen om van te genieten en voor vlinders en bijen om beter te kunnen overleven. De eerste idylles staan al in volle bloei; er zullen er nog veel volgen!

Vliegtijdverwachting

Welke soort heb je gezien? Kijk welke vlinders, libellen en nachtvlinders er de komende dagen verwacht worden.

Vlinders
Libellen
Nachtvlinders

Geef door wat je ziet!

Vlinder of libel gezien? Klik hier en meld een vlinder. Of ga direct naar Telmee, Landkaartje of naar Meetnetten online.

November tijdschrift Vlinders

Lees hier het novembernummer van Vlinders, o.a. over het Noord-Hollands Duinreservaat, inventariseren met een geurval, het scheefbloemwitje en hei-vlinders.

Dit tijdschrift wordt gratis toegezonden aan onze donateurs. Word nu donateur en u krijgt het boek Vlinders in de tuin ter waarde van € 12 cadeau.

Hoe gaat het?

Lees de Vlinderstand!
Hoe gaat het met de vlinders en libellen in ons land?

Blijf op de hoogte

Altijd het laatste vlinder- en libellennieuws horen? Abonneer je op de nieuwsbrief van De Vlinderstichting! En volg ons op Facebook en Twitter.