Landelijke Dag 2017: veel nieuws!

Gaat de zilveren maan uit ons land verdwijnen?
Op 4 maart vindt weer onze Landelijke dag plaats. Dit jaar is er veel nieuws. U kunt kennismaken met onze nieuwe nachtvlinderman, onze nieuwe website en de nieuwe atlas Dagvlinders in Drenthe. En er is een nieuwe quiz!

Direct aanmelden

Een belangrijk thema is 'klimaat voor vlinders en libellen'. Wat kunnen we doen om een goed klimaat te bieden aan onze vlinders en libellen? De klimaatverandering heeft voor hen grote gevolgen. Marc Herremans uit Vlaanderen vertelt de invloed van het weer op vlinders. Michiel Wallis de Vries en Tim Termaat vertellen u hoe het met onze vlinders en libellen gaat. En Kars Veling laat zien hoe we werken aan een goed klimaat voor vlinders door nog meer nieuwe idylles.

Ook andere thema's komen aan bod. Zoals de lezing van nóg een Vlaming, Ruben Meert, onder de raadselachtige titel ‘Nachtvlinderen met hamer en beitel’. Uiteraard zijn er prachtige films van Annette van Berkel, wordt de beheerder van het jaar bekendgemaakt en is er een informatie- en boekenmarkt met vele stands.

10.00 Openingsfilm
10.15 Risico's en kansen voor vlinders door klimaatverandering (Michiel Wallis-de Vries)
10.35 Een klimaat voor libellen (Tim Termaat)
10.55 Vlinders en het weer (Marc Herremans)

11.15 KOFFIEPAUZE

11.45 Interactieve quiz
12.00 Nachtvlinderen met hamer en beitel (Ruben Meert)
12.20 Beheerder van het jaar

12.30 LUNCHPAUZE

14.00 Film: waarom iedereen een klimop wil
14.10 Dagvlinders in Drenthe (Wilfred Alblas)
14.30 De Vlinderstichting online (Ineke Radstaat)

14.45 THEEPAUZE

15.15 Film: idylle - bloemen voor vlinders, bijen en mensen
15.25 Heel Nederland idyllisch! (Kars Veling)
15.40 De Nachtvlinderman (Jurriën van Dijk)

16.00 Afsluiting en borrel

Aanmelding en entree

De landelijke dag vindt plaats op zaterdag 4 maart 2017. We zijn te gast in de Junushoff te Wageningen. U kunt zich aanmelden via het digitale inschrijfformulier. De inschrijving loopt tot 4 maart 8.00 uur, tenzij de zaal eerder uitverkocht is (houd de berichten hierover op deze plek in de gaten).

Landelijke dag in het kort

zaterdag 4 maart 2017; 10.00 - 16.00 uur
Entree: € 9,50 (inclusief koffie en thee)
Plaats: De Junushoff, Plantsoen 3 in Wageningen
Klik hier voor de routebeschrijving.

Direct aanmelden

Parkeren en route

Komt u met het openbaar vervoer? Hier vindt u de looproute naar de Junushoff.
Komt u met de auto? Hier vindt u een overzicht van de parkeerterreinen in de buurt van de Junushoff.

Laatste wijziging: 27 februari 2017