WeidebeekjufferBandheidelibelLantaarntjegroene glazenmaker

Libellen kijken

Libellen zijn mysterieuze en boeiende dieren om te zien. Wanneer u ze graag zelf eens wilt gaan bekijken vindt u hier alle informatie die u nodig hebt. Goede plekken om libellen te bekijken zijn waterrijke omgevingen. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van libelrijke gebieden in Nederland. Op die manier weet u goed in welke gebieden in Nederland veel libellen voorkomen. Ook handig kunnen verspreidingsgegevens en verwachte vliegtijden zijn. Met die informatie weet u precies waar wanneer welke libellen vliegen in Nederland!

Wanneer u libellen heeft gezien bent u altijd welkom om uw waarnemingen aan ons door te geven!

Laatste wijziging: 22 oktober 2009

Kleine tanglibel.