WeidebeekjufferBandheidelibelLantaarntjegroene glazenmaker

Libelrijke gebieden

Hier kunt u zien welke gebieden in Nederland rijk zijn aan libellen. Over elk gebied wordt achtergrond informatie gegeven. Ook worden enkele (bijzondere) soorten genoemd die in die gebieden te zien zijn. Onderaan elke pagina wordt nog kort wat praktische informatie gegeven zoals openingstijden van bezoekerscentra, wanneer u het gebied het beste kan bezoeken en waar u meer informatie kan vinden.

Houdt u er rekening mee dat niet alle soorten altijd aanwezig zullen zijn? Bekijkt u eens de pagina met vliegtijdvoorspellingen zodat u kunt zien welke libelsoorten op dit moment vliegen.

De informatie over deze gebieden is terug te vinden in het boekje Ontdek vlinders en libellen van De Vlinderstichting, te bestellen bij KNNV Uitgeverij.

De gebieden

Noord-Holland