steenrode heidelibelklein koolwitje op sleedoornheideblauwtjedistelvlinder op kattenstaart
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Helpt u ook mee?

Nieuws

29 april 2013

Nachtvlinderestafette op Natuurkampeerterreinen


Tijdens de nachtvlinderestafette ontdek je prachtige vlinders
Dit seizoen staat opnieuw de nachtvlinder centraal op een kwart van alle Natuurkampeerterreinen in Nederland. In de zomermaanden (en op een paar lentedagen) is er een estafette van nachtvlinderactiviteiten langs 38 terreinen. Van Wad tot Vaals zijn jong en oud, kampeerder en niet-kampeerder van harte welkom om eens kennis te maken met de mysterieuze wereld van de nachtvlinder.

Vorig jaar werd in het kader van het themajaar ‘Beleef de nacht!’ de eerste Nachtvlinderestafette georganiseerd. Onder leiding van bioloog Kees Boele maakten meer dan 650 mensen op 16 verschillende terreinen kennis met het verborgen leven van een van de meest ondergewaardeerde diersoorten. Grauwe motten bleken niet te bestaan. Het kleurenpalet van prachtige vlinders als het groot avondrood en hagedoornvlinder deed menig kind en ouder verbazen.

Bekijk een overzicht van alle locaties

De veelvraat, een van de nachtvlinders die je tijdens de estafette kan tegenkomen
Het komende seizoen gaat de Nachtvlinderestafette op herhaling. De activiteit is gratis en bestaat uit een korte presentatie over nachtvlinders gevolgd door het bekijken van nachtvlinders ‘in het wild’ bij de nachtvlinderlamp. Iedereen kan meedoen. De eerste stopplaats van de estafette is op maandag 29 april op Natuurkampeerterrein De Roos in Beerze (O). Daarna volgen twee data in de Pinkstervakantie; alle overige data zijn gepland in de maanden juli en augustus.
 
De Nachtvlinderestafette is een initiatief van Stichting Natuurkampeerterreinen en de Vlinderstichting en wordt uitgevoerd door Natuurpresentaties.

Bekijk een overzicht van alle locaties

 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


Of abonneer je op onze RSS-feed.


| |
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen