steenrode heidelibelklein koolwitje op sleedoornheideblauwtjedistelvlinder op kattenstaart
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Helpt u ook mee?

Nieuws

25 februari 2017

Op zoek naar meidoornspanners

Vrouwtjes zijn vleugelloos (hier vrouwtje meidoornspanner) (foto: JurriĆ«n van Deijk)In januari en februari denken nog niet veel mensen aan nachtvlinders, maar de eerste soorten zijn toch echt al actief! Naast de winteruilen en voorjaarsspanners hebben ook de meidoornspanners alweer gevlogen. Met erg veel geluk kan je nu nog zijn zeldzamere broertje de late meidoornspanner aantreffen. (...) Lees verder »

22 februari 2017

Atalanta bedenkt zich

Atalanta met de vleugels dicht (foto: Kars Veling)De atalanta was het schoolvoorbeeld van een trekvlinder. In het najaar vlogen ze naar zuidelijker streken om zich voort te planten waarna ze stierven. In het voorjaar vlogen de nakomelingen weer naar ons land of nog verder naar het Noorden. In de winter waren ze hier niet. Maar dat was vroeger. (...) Lees verder »

19 februari 2017

Ook uw tuin vol vlinders?

Dagpauwoog op de bekende vlinderstruik, maar er zijn nog zoveel andere goede nectarplanten (foto: Kars Veling)Het voorjaar klopt al voorzichtig op de deur en binnenkort gaan we weer volop aan de slag in de tuin. Veel mensen houden van een kleurige en geurige tuin en vlinders mogen daarin natuurlijk niet ontbreken. Er zijn veel goede vlinderplanten en het is niet moeilijk je tuin tot vlinderkroeg te maken. Maar is het niet nog leuker als je tuin thuis is voor vlinders? (...) Lees verder »

Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


Of abonneer je op onze RSS-feed.


| |
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen