groot koolwitjekoolwitjes in de klasEen in samenwerking met Stichting Veldwerk Nederland samengestelde map om onderzoek te doen naar Vlinders en Libellengevlekte glanslibel

Onderwijs

Leerkrachten die graag echte koolwitjes in de klas willen laten zien, les willen geven over vlinders of de kinderen mee naar buiten willen nemen om naar vlinders te kijken. U vindt hier informatie over de volgende onderwerpen:
  • Koolwitjes in de klas
    U kunt eitjes, rupsen en poppen van het groot koolwitje bestellen bij De Vlinderstichting. Bijbehorend lesmateriaal is hier ook te vinden.
  • Lesmateriaal
    U kunt opdrachten en werkbladen downloaden voor lessen over vlinders. Ook vindt u hier kleurplaten.
  • Maak een school(vlinder)tuin
    Ideeën en praktische tips voor scholen die hun tuin vlindervriendelijk in willen richten.
  • Regionale steunpunten
    Voor lokale ondersteuning van vlinderactiviteiten, vragen over vlinders, informatie enzovoorts kunt u contact opnemen met een steunpunt bij u in de buurt.
  • Meer informatie
    Een lijst met links naar andere internetsites en een lijst artikelen voor als u meer informatie zoekt over vlinders.

Kijk ook eens op onze kinderpagina, waar de kinderen onder andere een koolwitjesdagboek kunnen bijhouden

Leerkrachten bovenbouw vmbo en havo/vwo

Leerkrachten die graag veldwerk willen doen met hun leerlingen, of op zoek zijn naar ideeën voor praktische opdrachten en/of profielwerkstukken kunnen informatie vinden onder het kopje ander lesmateriaal.

Leerlingen middelbaar onderwijs

Leerlingen die een profielwerkstuk moeten maken of een praktische opdracht moeten uitvoeren kunnen hiervoor uitgebreide informatie vinden onder het kopje Profielwerkstuk of praktische opdracht.

Laatste wijziging: 15 mei 2014
Bruin zandoogje.