steenrode heidelibelklein koolwitje op sleedoornheideblauwtjedistelvlinder op kattenstaart
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Helpt u ook mee?

Nieuws

13 juli 2015

Opening tuinvlindertelling in de vrolijkste vlindertuin van Nederland

Samen met onze ambassadeur Lodewijk Hoekstra is De Vlinderstichting op zoek naar de vrolijkste vlindertuin van Nederland! Daar willen we de komende tuinvlindertelling, op 31 juli, 1 en 2 augustus, openen. Heb jij een mooie tuin? Dan komen we graag bij jou op bezoek! Stuur ons de mooiste foto's van jouw tuin. En wie weet nemen we binnenkort contact met je op!


De tuinvlindertelling wordt dit jaar voor de zevende keer door De Vlinderstichting georganiseerd. Vorig jaar werd de kleine vos het meest geteld.

Vlinders zeggen veel over de toestand van hun omgeving. Zijn er veel vlinders, dan gaat het goed met de natuur. Ook in stedelijk gebied en in tuinen vliegen vlinders, en is het belangrijk om te weten hoeveel en waar ze voorkomen. De tuinvlindertelling geeft daar informatie over.

Wie heeft de vrolijkste vlindertuin?

Samen met ambassadeur Lodewijk Hoekstra roept De Vlinderstichting iedereen op om de mooiste (vlinder)tuinfoto's in te sturen.
Het vlindervriendelijk maken van de tuin begint met de planten. Vlinders leven van nectar, een zoete stof die in bloemen zit. Maar ook voedselplanten voor rupsen zijn onmisbaar in een vlindervriendelijke tuin.

Samen met ambassadeur Lodewijk Hoekstra roept De Vlinderstichting iedereen op om de mooiste (vlinder)tuinfoto's in te sturen. In een van de tuinen zal de jaarlijkse tuinvlindertelling dan geopend worden!

Doe ook mee en upload je mooiste tuinfoto. Wie weet wordt de tuinvlindertelling dit jaar in jouw tuin geopend!
 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


Of abonneer je op onze RSS-feed.


| |
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen