steenrode heidelibelklein koolwitje op sleedoornheideblauwtjedistelvlinder op kattenstaart
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Helpt u ook mee?

Nieuws

7 januari 2010

Samenwerking Vlinderstichting met Nico de Haan

Op 6 januari is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Nico de Haan en De Vlinderstichting. Het eerste gezamenlijke project is een vlindercursus van 35 lessen die vanaf maart zal gaan draaien.

Nico de Haan heeft al een aantal zeer goed lopende internet vogelcursussen, die via de site Vogelkijkcentrum kunnen worden bekeken en aangevraagd. Vanaf maart zal daar ook een vlindercursus bijkomen, die door De Vlinderstichting wordt ontwikkeld. De cursus bestaat uit 35 afleveringen en gaat over dag- en nachtvlinders. Per aflevering wordt u meegenomen naar buiten en wordt ingegaan op een vlinder die op dat moment te zien is of we kijken naar de biologie of het gedrag van vlinders. Wist u bijvoorbeeld dat vlinders enorme haast hebben en daarom zeer effectief met hun tijd omgaan? Wist u dat er rupsen zijn die helemaal gespecialiseerd zijn op één plantensoort en dat ze doodgaan als die plant er niet meer is? Wist u dat sommige vlinders samenleven met bepaalde mierensoorten? Wist u dat er nog veel meer goede vlindertuinplanten zijn buiten de overbekende vlinderstruik (Buddleja)?

Zodra de cursus van start gaat laten we het via deze nieuwsrubriek uiteraard weten.


Theo Verstrael van De Vlinderstichting en Nico de Haan bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst (foto: Kars Veling)

Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


Of abonneer je op onze RSS-feed.


| |
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen