Parende vuurjuffersBruinrode heidelibel

Planten

Waterplanten

Echte waterplanten (zuurstofplanten) zijn onmisbaar voor het biologisch venwicht in de vijver. Het zijn planten die meestal los in het water drijven. Zij leveren zuurstof en houden het water helder. Voorbeelden van zuurstofplanten zijn: waterpest, fonteinkruid en waterranonkel.

Ook voor veel dieren zijn planten in de vijver onmisbaar, libellen zetten er hun eitjes op af en libellenlarven vinden er beschutting.

Kijk ook eens naar de lijst van echte waterplanten

Oeverplanten

Ook oeverplanten zijn van belang: langs de rechtopstaande stengels kunnen de larven omhoog kruipen. De keus aan oeverplanten is groot: munt, kattenstaart, engelwortel, groot hoefbla,moerasspirea, kale jonker... aanwinsten in uw vijverrand!

Kijk ook eens naar de lijst van oeverplanten

Laatste wijziging: 13 oktober 2009

Zorg voor verticale stengels waarlangs de larven omhoog kunnen kruipen.
Kattenstaart is een geschikte oeverplant voor uw vijver.