Kleine vos op zonnehoedGehakkelde aureliaDagpauwoogKoninginnenpage

Landelijke Meetnetten

Het Landelijk Meetnet Vlinders is sinds 1990 een samenwerking tussen De Vlinderstichting en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met als doel het verzamelen van actuele informatie over de vlinderstand in Nederland.

In 1998 is gestart met het Landelijk Meetnet Libellen.

Door middel van monitoringroutes is het mogelijk om de voor- en achteruitgang van vlinders en libellen op de voet te volgen. Door deze routes nauwkeurig en consequent te volgen ontstaat er zeer betrouwbare informatie die een goed beeld geeft over de ontwikkeling van vlinders en libellen in een bepaald gebied. Het is daarbij van belang dat er door het hele land op diezelfde manier geteld wordt.

Meer lezen en aanmelden voor het Meetnet Vlinders
Meer lezen en aanmelden voor het Meetnet Libellen