Kleine vos op zonnehoedGehakkelde aureliaDagpauwoogKoninginnenpage

Verspreidingsonderzoek: op zoek naar leuke vlinders en libellen

Van verschillende vlinders en libellen wil De Vlinderstichting weten waar ze precies nog voorkomen. Van sommige plekken weten we wel dat ze er in eerdere jaren gezien zijn, maar van recente jaren zijn er geen meldingen van die plek. Is de soort daar verdwenen of is er gewoon niet naar gezocht? De Vlinderstichting vraagt u om die plekken te bezoeken en om heel gericht te gaan kijken of de soort er nog voorkomt.

Doe mee!

Hieronder vindt u een kaart van Nederland. Bovenaan kunt u invullen naar welke soort u op zoek wilt. Op de kaart verschijnen de locaties waarvandaan we graag meldingen krijgen. Misschien zijn er hokken bij u in de buurt waar u zou willen kijken. Klik op zo’n hok en volg de instructies boven de kaart voor meer informatie.

U kunt uw waarnemingen doorgeven via Telmee en Waarneming.nl

De gegevens op deze kaart zijn afkomstig uit de
Nationale Databank Flora en Fauna.

Laatste wijziging: 22 juli 2013