Kleine vos op zonnehoedEen vlindertuin is zonnig en bloemrijkIn een vlindertuin staan veel nectarplantenKoninginnenpage

Waarom een vlinderkastje?

Vlindersoorten die als vlinder overwinteren zoeken beschutte plekjes op. Vaak verschuilen ze zich op rommelzolders, in schuurtjes of tussen de bladeren. U kunt de vlinders dus een handje helpen met een vlinderkast.

Tips voor een vlinderkastje in uw tuin

• Hang het kastje op een beschutte plek, uit de wind waar het niet kan inregenen. De hoogte maakt niet uit. Op ooghoogte kan je wel zelf kijken of de kast gebruikt wordt.
  • Vul het kastje met wat dorre blaadjes en takjes wordt het een waar hotel voor vlinders.
  • U kunt het kastje verven, liefst wel met milieuvriendelijke verf.
  • Schoonmaken van het kastje is niet echt nodig. Vlinders gebruiken het als het niet als nest en het wordt niet zo vies. Wilt u het uitborstelen doe dat dan tussen mei en augustus.

Bestel een huisje via Vivara en een deel van uw aankoopbedrag komt ten goede aan vlinderbescherming

Laatste wijziging: 18 maart 2016

Help de vlinders, steun De Vlinderstichting!

Bestellen

Bestel via Vivara en een deel van uw aankoopbedrag komt ten goede aan vlinderbescherming!