steenrode heidelibelklein koolwitje op sleedoornheideblauwtjedistelvlinder op kattenstaart
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Helpt u ook mee?

Nieuws

19 juli 2010

Succesvolle opening nachtdierennacht in Ouwehands Dierenpark

Vrijdag 16 juli werd in Ouwehands Dierenpark de eerste nachtdierennacht gehouden. Deze avond was de eerste van twaalf nachtdierennachten die De Vlinderstichting dit jaar samen met de Nederlandse Vereniging voor Dierentuinen (NVD) organiseert.

De avond begon met een verhaal voorgelezen door Jochem van Gelder. Vervolgens opende hij, samen met Mariëlle van Aggelen (directeur NVD) en Theo Verstrael (directeur De Vlinderstichting), met een grote sleutel de ‘poort van de nacht’. Met het openen van de poort werd de nachtdierennacht officieel geopend. De komende weken zullen twaalf dierentuinen een nachtdierennacht organiseren.

In de dierentuin was van alles te doen rondom het thema nachtdieren: op zoek naar vleermuizen met een batdetector, een kijkje nemen bij de uilen en nachtvlinders lokken met licht en stroop. Er waren een aantal gidsen van De Vlinderstichting en Ouwehands Dierenpark aanwezig om uitleg te geven over de verschillende nachtdieren. De bezoekers lieten zich verrassen door deze dieren, die zich overdag schuilhouden.
Bekijk ook de filmpjes die zijn gemaakt:
Alle nachtdierennachten staan in het teken van biodiversiteit. ’s Nachts gebeurt in de natuur veel meer dan je denkt! Daarom organiseert De Vlinderstichting samen met de Nederlandse Vereniging voor Dierentuin in twaalf verschillende dierentuinen een nachtdierennacht. Meer weten? Kijk dan op www.nachtvlindernacht.nl.

De nachtdierennachten zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Coalitie voor Biodiversiteit en de Uyttenboogaart-Eliasenstichting.


De poort wordt geopend.

Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


Of abonneer je op onze RSS-feed.


| |
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen