steenrode heidelibelklein koolwitje op sleedoornheideblauwtjedistelvlinder op kattenstaart
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Helpt u ook mee?

Nieuws

24 juli 2014

Vlinders vangen

Wie het leuk vindt om vlinders te vangen kan zich voortaan uitleven in een spelletje. Vlinders vangen is een nieuwe app van De Vlinderstichting om vlinders te (leren) herkennen.

Het lijkt in eerste instantie makkelijk. Maar hoe verder je komt, hoe lastiger de vlinders op de plaatjes te herkennen zijn. Daarmee is deze app zowel geschikt voor beginnende als voor de gevorderde vlinderaar.

Hoe verder je komt in het spel, des te moeilijker het wordt.
Ineke Radstaat, projectleider van De Vlinderstichting: 'Toen ik hier kwam werken wist ik nog bijna niets van vlinders. Deze app bestond toen nog niet, maar je kon het spel was al wel spelen op internet. Door het vaak te doen, heb ik spelenderwijs de vlinders leren kennen.'

De app, is alleen beschikbaar voor Android-apparaten en kan worden gedownload in Google Play. Het spel kan ook worden gespeeld op de website Vlinders Kieken van de maker Henk Dikkema. Daar zijn nog veel meer vlinderspelletjes te vinden.
 
Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


Of abonneer je op onze RSS-feed.


| |
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen