rozenblaadjenachtpauwoogpopulierenbladvijfvlek-sint-jansvlinder

Overzicht Nederlandse nachtvlinders

Bosgrasuil.
Heeft u een vlinder of rups gezien en wilt u graag weten welke soort dat is, raadpleeg dan ons Vlindernet. Daar kunt u ook allerlei achtergrondinformatie en vaak een foto vinden. Ook als u wel weet welke soort u gezien heeft kunt u hier terecht voor aanvullende interessante informatie.

Omdat er erg veel verschillende soorten nachtvlinders in Nederland voorkomen staan niet alle soorten in een lijst onder elkaar. Hieronder volgt een lijst met alle in Nederland voorkomende nachtvlinderfamilies. Klik op de naam van een familie en u wordt doorverwezen naar de bijhorende soortenlijst op Vlindernet.

Alle in Nederland voorkomende nachtvlinderfamilies op een rij:

Laatste wijziging: 24 november 2015

Vijf veel geziene nachtvlinders