koninginnepagenachtpauwoogkleine vuurvlindervijfvlek-sint-jansvlinder

Hakhout voor vlinders

In 2008 is het project 'Hakhout' gestart. De Vlinderstichting werkt in dit project samen met verschillende andere organisaties.

Rond het jaar 1900 was hakhout het belangrijkste bostype in Nederland. Inmiddels is het hakhout op de meeste plaatsen verdwenen of doorgeschoten. Onderhoud is duur en voor veel beheerders niet op te brengen. Dat is jammer, want hakhout is zowel cultuurhistorisch als voor planten en dieren erg belangrijk. Dankzij de hakhoutbrigades kan eikenhakhout weer terugkomen.

Het project heeft een eigen website. Kijk voor meer informatie op www.hakhout.info

Laatste wijziging: 22 februari 2010