koninginnepagenachtpauwoogkleine vuurvlindervijfvlek-sint-jansvlinder

Vlinders herkennen

Wilt u graag weten welke vlinder u hebt gezien? Er zijn verschillende hulpmiddelen om vlinders te herkennen. Hieronder staan ze voor u op een rijtje.

Vlinders in de tuin

Heeft u een vlinder in de tuin gezien, maar weet u net weke het was? Zoek hem dan op met de herkenningskaart.

Vlinders herkennen per groep

Hieronder staan vijf sleutels voor vlindergroepen die soms erg lastig zijn te onderscheiden. De sleutel geeft op het begin steeds een aantal korte beschrijvingen en een plaatje waaruit gekozen kan worden. Uiteindelijk komt u zo terecht bij de soort die u gezien heeft.

Blauwtjes -->

Dikkopjes -->

Parelmoervlinders -->

Witjes -->

Zandoogjes -->

Laatste wijziging: 27 juni 2016
Klik op de foto om de herkenningskaart blauwtjes te openen.
Klik op de foto om de herkenningskaart witjes te openen.
Klik op de foto om de herkenningskaart zandoogjes te openen.
Klik op de foto om de determinatieposter van witjes te openen.
Klik op de foto om de determinatieposter van blauwtjes te openen.