steenrode heidelibelklein koolwitje op sleedoornheideblauwtjedistelvlinder op kattenstaart
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Helpt u ook mee?

Nieuws

25 augustus 2010

Vlindertuin Doezum geopend


Zelf opgekweekte koolwitjes worden losgelaten (foto: Kars Veling)
Op woensdagochtend 25 augustus is de vlindertuin in het Dorpsbos van Doezum officieel geopend. Het was windering maar wel zonnig en de vlinders waren al volop in de tuin aanwezig. Kleine vossen, atalanta’s, distelvlinders, bont zandoogjes, klein koolwitjes en klein geaderd witjes, lieten zicht goed bekijken.

De kinderen van de Remmelt Booyschool waren present en lieten de door henzelf gekweekte groot koolwitjes vrij bij de tuin. Nadat het zilveren lint was doorgeknipt zongen ze uit volle borst een prachtig vlinderlied en gingen op zoek naar vlinders. De vlindertuin ligt in het dorpsbos van Doezum, met een heel gevarieerde begroeiing. Naast oude fruitboomrassen en een poel zijn er ook al goed ontwikkelde vlinderstruiken in de directe omgeving van de nectarkroeg. Informatiepanelen geven informatie over de vlinders die je er tegen kunt komen en er is de mogelijkheid om even lekker in de tuin te zitten om zo de vlinders te kunnen observeren. De aanleg van de tuin en de informatieborden zijn mogelijk gemaakt door Rabobank Noordenveld West Groningen en DLG Regio Noord. Het IVN heeft het initiatief genomen en is verder ondersteund door gemeente Grootegast, landschapsbeheer Groningen en De Vlinderstichting.


Leerlingen van de Remmelt Booyschool zingen hun vlinderlied (foto: Kars Veling)

Kijk voor meer nieuws in het nieuwsarchief »

Ook op de hoogte blijven van het nieuws van De Vlinderstichting?
Word dan lid van de nieuwsbrief!


Of abonneer je op onze RSS-feed.


| |
De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellenOp Vlindernet vind je alles over vlindersOp Libellennet vind je alles over libellen