Lezing "Warnsveld door vlinderogen" door Kars Veling (Gld)

donderdag 2 juni 2022

Locatie: Graafschap Bibliotheken (Zadenbibliotheek), Dreiumme 43, 7232 CN Warnsveld
Titel: "Warnsveld door vlinderogen"
Entree € 5,00 leden/ € 7,50 niet-leden

Dagvlinders staan in Nederland onder druk. Van de 70 soorten die ons land rijk was zijn er 17 uitgestorven terwijl dertig van de overgebleven soort op de Rode Lijst staan als ernstig bedreigd tot kwetsbaar. Ook in (locatie) en omgeving zijn soorten achteruitgegaan en verdwenen. Toch valt hier nog veel te genieten.

We gaan tijdens de lezing van Kars Veling de omgeving bekijken door vlinderogen. Hoe leven vlinders, wat hebben ze nodig en hoe kunnen we zorgen dat de vlinders in (locatie) en omgeving het weer naar de zin hebben? Niet alleen de kroeglopers als dagpauwoog en kleine vos komen aan de orde, we kijken ook door de ogen van minder algemene soorten. Als u zelf vragen hebt over vlinders kom dan ook, want daarvoor is volop gelegenheid.