Evenement

Libellencursus in Tiel

dinsdag 26 juni 2018

Iedereen kent ze wel, de vlugge libellen en slanke juffertjes langs de waterkant. Misschien vraagt u zich wel eens af welke soorten u tegenkomt in uw eigen vijver of wanneer u in een mooi natuurgebied wandelt. Nu zijn er de komende maanden in Gelderland gratis cursussen waar ook beginners van harte welkom zijn.

Libellen zijn op het eerste gezicht moeilijk uit elkaar te houden, maar met wat achtergrondkennis valt het allemaal reuze mee. Daarom biedt De Vlinderstichting in de komende weken vier libellencursussen aan in de provincie Gelderland. Deze cursussen zijn bedoeld om u als beginner te leren hoe u libellen kunt determineren. Na afloop van de cursus weet u:

  • hoe libellen leven en wat ze nodig hebben.
  • welke groepen libellen er zijn en hoe u die van elkaar kunt onderscheiden.
  • op welke kenmerken u moet letten om de soorten op naam te brengen.
  • waar en hoe u libellen moet zoeken.
  • welke hulpmiddelen u het beste kunt gebruiken bij het determineren van libellen.

Na de cursus kunt u dus met een stevige basis en vol zelfvertrouwen zelf aan de slag.

De cursussen bestaan uit een theorie-avond en een excursie (beide delen duren ongeveer 2 uur). Iedereen is van harte welkom. Dus wilt u meer weten over libellen, geef u dan op! U mag u ook opgeven als u slechts één van beide delen kunt of wilt bijwonen. In Tiel is de theorieavond op woensdag 26 juni en de excursie op zaterdag 30 juni 2018. Kunt u dan niet? De cursus wordt ook nog gegeven in Nijmegen (13 en 16 juni) Nijkerk (19 en 23 juni) en Doetinchem (20 en 23 juni).

Ik geef me op