Lezing organiseren

Lezing over vlinders of libellen

Medewerkers van De Vlinderstichting verzorgen regelmatig lezingen voor uiteenlopende doelgroepen. Tijdens de lezing ziet u prachtige foto's, korte filmpjes en natuurlijk de verhalen die erbij horen. Bijzondere dingen zoals het vervellen en ontpoppen bij vlinders en het uitsluipen van libellen worden mooi zichtbaar. Kortom: u krijgt allerlei nieuwe aspecten van het vlinder- en libellen-leven zien. Het wordt een avond natuur beleven waardoor u voortaan een ander gevoel hebt bij deze fantastische dieren! In de agenda kunt u zien welke lezingen er de komende tijd gegeven worden.

Inhoud van de lezing

De inhoud van de lezingen wordt in overleg vastgesteld. Denk bijvoorbeeld aan:

• Vlinders in de tuin
  • Vlinders en libellen in de regio
  • Vlinders en klimaatverandering
  • Libellen in de tuin
  • Libellen en klimaatverandering

Filmlezing

Annette van Berkel filmt al ruim 10 jaar vlinders en libellen in Nederland voor De Vlinderstichting. Uit dit beeldmateriaal maakt zij korte films van 10 tot 20 minuten. De meerwaarde van film is natuurlijk dat de vlinders en libellen bewegen. We zien daardoor allerlei leuk gedrag.

U kunt kiezen voor een avondvullend programma met alleen vlinderfilms, alleen libellenfilms of met vlinder- én libellenfilms. Er is ook een film over wilde bijen in de tuin. Kies vier titels van films uit deze lijst. Deze films worden getoond met live commentaar. Er worden nog een of twee films aan toegevoegd om een op maat geschreven programma te maken.

Een filmlezing kan van oktober t/m april geboekt worden op een doordeweekse avond en van oktober t/m maart overdag.

Kosten

De kosten van een lezing bedragen overdag € 100,- per uur, waarbij ook voor de reistijd het uurtarief in rekening wordt gebracht; ’s avonds betaalt u € 90,- per lezing. Daarnaast betaalt u een reiskostenvergoeding van € 0,33 per kilometer.

Boek een lezing