Nieuwsbericht

12 en 13 november Nature Talks met de puzzeldag

woensdag 9 november 2016

De voorbereidingen zijn in volle gang. Zaterdag 12 november is de vlinder- en libellenpuzzeldag. Dit keer een uitgebreide versie, want het is in de Reehorst in Ede met nog veel meer natuur- en fotoactiviteiten. Heel veel lezingen, films, workshops en stands zijn zowel zaterdag als zondag te bezoeken.

De Vlinderstichting heeft twee zalen tot haar beschikking. In de ene zal worden gepuzzeld. Samen zullen vlinders en libellen van foto’s op naam gebracht worden. Iedereen kan foto’s meenemen op een stick en die worden ter plekke op groot scherm of op computers getoond en op naam gebracht. Ook Remco en Violet van de sectie Snellen van de NEV zijn aanwezig die graag puzzelen met foto’s van micro’s, dus ook daarvan zijn foto’s van harte welkom. Geef even door via dit mailadres of, hoeveel en waarvan je foto’s meeneemt, dan kunnen we een beetje plannen. Deze puzzelzaal hebben we alleen zaterdag.

Mooie vlinderpresentaties

In de naastliggende zaal zijn er zaterdag en zondag lezingen, clinics en workshops. Zo is er EHBH: Eerste Hulp Bij Herkenning, van blauwtjes en parelmoervlinders, maar ook een lezing over wilde bijen leren kennen, prachtige presentatie over vlinderen en vlinders in Armenië en films van Annette van Berkel. Zie hier het programma in de vlinderzaal.

Minicursus: vlinders en libellen fotograferen

Frans Hodzelmans, een vlinder- en libellenfotograaf waar we als Vlinderstichting al heel lang contact mee hebben, zal een ‘minicursus’ geven over het fotograferen van vlinders en libellen. Hij zal ingaan op onderdelen als compositie, kleur en vorm, maar ook op de techniek, zowel met de spiegelreflex als met de compact camera. In deze Pdf vind je meer informatie over Frans en zijn ‘minicursus’.

Nature Talks

Naast deze Vlinderstichtingzalen kun je met een basisticket ook meedoen aan allerlei andere activiteiten van het grote natuurfotofestival Nature Talks. Er is nog een lezingenzaal waar onder andere presentaties zijn over natuur- en macrofotografie maar ook over mooie vlindergebieden in Europa, herkenning van paddenstoelen, zeenaaktslakken, het bijzondere leven van het pimpernelblauwtje, slide shows van fotoclubs en nog veel meer.

In de bioscoopzaal zijn beide dagen de mooiste Nederlandse natuurfilms te zien waaronder De Nieuwe Wildernis, Holland Natuur in de Delta, De Vogelwachter, De ijsvogel, de spiksplinternieuwe film over de Strabrechtse heide en nog veel meer. Het leuke is dat veel van de makers van de films ook aanwezig zijn en vertellen over de ‘making of’. In de grote zaal van de Reehorst zijn presentaties van grote namen in de natuurfotografie. Hiervoor moet je een apart ticket kopen.

Met een basisticket voor zaterdag of zondag (€ 15,00) kun je zowel De Vlinderstichtingzalen als de andere Nature Talks activiteiten meemaken (exclusief de grote schouwburgzaal). Ga voor opgave en voor het totale programma naar de site van Nature Talks.