Nieuwsbericht

Koninginnenpage in de kerstboom

maandag 18 januari 2010

Erik Gordebeke kwam op zoom.nl met een prachtig kerstverhaal: een vers uitgekomen koninginnenpage in de kerstboom.

'Het moet niet gekker worden! Een vlinder in de winter!!!!
We hadden een klein kerstboompje staan voor de kindjes, zodat ze deze naar hartenlust konden volhangen met ballen en slingers en wat dies meer zij. Niemand had echter in de gaten dat een van de kerstkadootjes een cocon was. Nu we besloten hebben om het boompje te bewaren en hem op een warmere plek hebben gezet is de cocon vandaag uitgekomen. Een koniginnepage in vol ornaat in de boom dus. Tja, dat moet ik natuurlijk eerst even fotootje maken, dan kan niet anders. Volgens mijn dochtertje van 3,5 jaar heet de vlinder 'Clarabella'.

Het is wel een beetje balen voor de vlinder want door de warmte is hij natuurlijk veel te vroeg uitgekomen. Buitenzetten is natuurlijk nu geen optie, dan vriest hij meteen dood. Na een belletje met de vlindertuin in kwadendamme hebben we besloten de vlinder te laten overwinteren in de koelkast. Mijn schuur is te koud, mijn woning te warm. Tja, dan is de koelkast de enige optie. Als we mazzel hebben dan gaat het beestje weer in rust en kan hij in het voorjaar uitvliegen. Maar de vlinderman gaf wel aan dat er natuurlijk best kans is dat hij het niet trekt. We zullen zien
'.

Aangezien koninginnenpages als pop overwinteren is het niet waarschijnlijk dat deze Clarabella een lange periode van vele weken in de koelkast zal overleven.