Nieuwsbericht

Terugblik Landelijke Dag 2021

zaterdag 6 maart 2021

Onze Landelijke Dag zit erop. Voor het eerst helemaal digitaal: dat was even wennen. Af en toe moesten we improviseren. Wij hopen dat u de dag net zo leuk hebt gevonden als wij. Er kwam veel informatie voorbij. Graag geven wij u de gelegenheid om alles nog eens rustig terug te kijken.

Landelijke Dag online

Traditiegetrouw komen we al sinds 1983 (!) bij elkaar voor de Landelijke Vlinderdag. Zelfs vorig jaar lukte dat nog: vlak voor de lock down waren we samen in de Junushoff. Maar het was onvermijdelijk om het dit jaar anders te doen. 

Allereerst willen we iedereen bedanken. Wat zijn we blij dat er zoveel mensen hebben meegekeken. Via YouTube en zoom waren ruim 1.000 mensen aanwezig. En we kregen van velen leuke foto's hoe ze thuis meekeken naar de presentaties. Dat voelde toch een beetje als samen. 

Terugkijken

Heeft u (een deel van) de dag gemist, of wilt u terugkijken? Dat kan. 

De gehele opname van de dag staat op YouTube

Het is ook mogelijk om de powerpointpresentaties te downloaden

Vlinderstand

Traditioneel op de Landelijke Dag: de Vlinderstand. Wij zetten graag het werk van de vele tellers in het land in het zonnetje. Ondanks de beperkingen door corona hebben zij volop bijgedragen aan de monitoring van dag- en nachtvlinders, libellen en andere insecten. Elke telling draagt bij aan betrouwbare trends die we met hulp van het CBS op nationaal en Europees niveau kunnen berekenen. 

 

Download de Vlinderstand als pdf (gratis)

 

Bestel de papieren versie (€4,50)

Bedankt!

Namens alle medewerkers van De Vlinderstichting willen we iedereen heel erg bedanken voor de aanwezigheid. We hopen dat we jullie ondanks de afstand toch een leuke ochtend hebben bezorgd.

We zien uit naar de volgende Landelijke Dag: die is op 5 maart 2022!

 

 

2021 LandelijkeDag