Nieuwsbericht

Nachtvlinderestafette op Natuurkampeerterreinen

maandag 29 april 2013

Dit seizoen staat opnieuw de nachtvlinder centraal op een kwart van alle Natuurkampeerterreinen in Nederland. In de zomermaanden (en op een paar lentedagen) is er een estafette van nachtvlinderactiviteiten langs 38 terreinen. Van Wad tot Vaals zijn jong en oud, kampeerder en niet-kampeerder van harte welkom om eens kennis te maken met de mysterieuze wereld van de nachtvlinder.

Vorig jaar werd in het kader van het themajaar ‘Beleef de nacht!’ de eerste Nachtvlinderestafette georganiseerd. Onder leiding van bioloog Kees Boele maakten meer dan 650 mensen op 16 verschillende terreinen kennis met het verborgen leven van een van de meest ondergewaardeerde diersoorten. Grauwe motten bleken niet te bestaan. Het kleurenpalet van prachtige vlinders als het groot avondrood en hagedoornvlinder deed menig kind en ouder verbazen.

Bekijk een overzicht van alle locaties

Het komende seizoen gaat de Nachtvlinderestafette op herhaling. De activiteit is gratis en bestaat uit een korte presentatie over nachtvlinders gevolgd door het bekijken van nachtvlinders ‘in het wild’ bij de nachtvlinderlamp. Iedereen kan meedoen. De eerste stopplaats van de estafette is op maandag 29 april op Natuurkampeerterrein De Roos in Beerze (O). Daarna volgen twee data in de Pinkstervakantie; alle overige data zijn gepland in de maanden juli en augustus.

De Nachtvlinderestafette is een initiatief van Stichting Natuurkampeerterreinen en de Vlinderstichting en wordt uitgevoerd door Natuurpresentaties.

Bekijk een overzicht van alle locaties

nachtvlinderbelevenis