Nieuwsbericht

Ook gegidste wandelingen in Vlinderwandelweekend op het Nivon-Pieterpad

vrijdag 8 juli 2011

In het Vlinderwandelweekend op 20 en 21 augustus op het Nivon-Pieterpad worden er in de provincies Groningen en Limburg wandelingen gegidst door vlinderdeskundigen. Opgeven kan via www.vlinderwandelweekend.nl. Wandelaars noteren de vlinders die zij zien langs het Pieterpad en geven dat door via de website.

In dit vierde vlinderwandelweekend hopen de organisatoren, De Vlinderstichting enNivon Natuurvrienden, dat (net als in voorgaande jaren) alle etappes weer worden gelopen. Zo kan er een goede vergelijking gemaakt worden als het gaat om de vlinderstand in Nederland. Alle wandelaars kunnen op eigen gelegenheid lopen. Voor mensen die liever onder begeleiding van een gids lopen, zijn er in de provincies Groningen en Limburg wandelingen die gegidst worden.

Het 492 kilometer lange Pieterpad (een uitgave van Nivon Natuurvrienden) loopt van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg. Het bekendste wandelpad van Nederland is voor deze gelegenheid opgeknipt in 93 etappes tussen de 5 en de 10 km lang. Men kan zich voor een of meer etappes inschrijven. Inmiddels hebben wandelaars en vlinderaars zich al enthousiast ingeschreven voor een traject en is ongeveer de helft van de etappes ‘bezet’.

De Vlinderstichting maakt zich sterk voor de bescherming van vlinders en libellen. “De kennis die we opdoen tijdens het vlinderwandelweekend kunnen we gebruiken voor bescherming”, zegt Theo Verstrael, directeur van De Vlinderstichting. Rob de Lange, directeur Nivon: ,,Het is een unieke activiteit: een estafette over zo’n afstand op een langeafstandswandelpad (LAW).’’ Nivon-vrijwilligers beheren 4000 kilometer aan langeafstandswandelroutes, waaronder het Pieterpad.


Ook meedoen met het vlinderwandelweekend? Kijk op www.vlinderwandelweekend.nl en schrijf je in!