Akkoord op losse schroeven

dinsdag 13 december 2011

Het akkoord dat de onderhandelaars van rijk en provincies in september hebben opgesteld over de decentralisatie van natuur staat op losse schroeven.

De Provinciale Staten van Noord-Brabant stemden afgelopen vrijdag tegen en ook de Staten van Noord-Holland (met uitzondering was de PVV) hebben gisteren gevraagd om de onderhandelingen met staatssecretaris Bleker opnieuw te openen. Ook Soortenbescherming Nederland deed vorige week een vergelijkbare oproep aan alle Statenleden. Het Drentse Landschap roept alle Drentse natuurliefhebbers op om woensdag 14 december, als de Statencommissie over het akkoord spreekt,  naar het provinciehuis te komen om aan te geven dat er een beter akkoord moet komen. Lees verder.