Nieuwsbericht

ANWB: 'Redden wat er te redden valt'

vrijdag 7 januari 2011

In het nieuwste nummer van de ANWB Kampioen wordt aandacht besteed aan de gevolgen van de bezuinigingen op de recreatie rond de stad. Als voorbeeld wordt Landgoed Haarzuilens gebruikt, waar Natuurmonumenten druk bezig is met de aanleg en inrichting.

Er zijn meer groene recreatiegebieden rond steden die het slachtoffer dreigen te worden van het veranderende beleid. De Nieuwe Dordtse Biesbosch, de Tuinen van West en Amstelgroen rond Amsterdam, het Oostvaarderswold, het park van de 21e eeuw in Hoofddorp en de Driemanspolder in Zoetermeer treft eenzelfde lot. Petra Ket, van Natuurmonumenten vindt het verbijsterend: “Er is geld verdiend met de bouw van huizen, maar nu is er geen geld om het groen aan te leggen”.

De ANWB noemt het, bij monde van lobbyist Paul Makken “kapitaalvernietiging”. “Veel van deze gebieden zijn voor de helft aangekocht. Het is nog onduidelijk wat er nu met die grond moet gebeuren”. De ANWB gaat met de provincies in gesprek om te kijken welke projecten toch afgemaakt kunnen worden. Ook steunt de bond overheden in de lobby in Den Haag om te redden wat er te redden valt.

Zie voor het volledige artikel de Kampioen van januari 2011.