Nieuwsbericht

Nederland omarmt #MijnNatuurBlijft

woensdag 11 december 2019

Vanmorgen stond op de achterzijde van De Telegraaf een paginagrote advertentie over #MijnNatuurBlijft. De natuur is van levensbelang voor dieren, planten, ons klimaat en voor onszelf. Het kabinet overweegt beschermde natuurgebieden op te geven, maar via de hashtag #MijnNatuurBlijft komen heel veel mensen in actie om het kabinet op andere gedachten te brengen.

In bijna 40.000 berichten deelden mensen al een foto van hun favoriete natuur met #MijnNatuurBlijft. Zij inspireren hiermee alle Nederlanders én onze regering om onze Nederlandse natuur te behouden. Want als wij goed zorgen voor onze natuur, dan zorgt de natuur goed voor ons.

Persoonlijke verhalen

De advertentie op de achterpagina van de Telegraaf vanmorgen (Bron: #MijnNatuurBlijft) De advertentie op de achterpagina van de Telegraaf vanmorgen (Bron: #MijnNatuurBlijft)

De reacties die onder de hashtag binnenkomen zijn heel verschillend. Sommigen posten een foto met alleen de hashtag erbij en dat zegt al genoeg, maar anderen geven aan waarom ze juist die foto hebben gekozen, waarom een bepaald gebied belangrijk voor ze is en ook komen er allerlei persoonlijke verhalen.

Belangrijk

Uit alle posts, zowel op Twitter als op Instagram komt duidelijk naar voren hoe belangrijk de natuur voor de mensen is en hoe de bedreiging daarvan ze echt raakt. Voor mensen die zelf niet actief zijn op sociale media, maar die wel graag mee willen genieten van al die prachtige foto’s en berichten is er een website waarop de Twitter- en Instagramberichten met de hashtag #MijnNatuurBlijft te zien zijn.

Doe ook mee en post met de hashtag: #MijnNatuurBlijft

bescherming MijnNatuurBlijft Natura2000 politiek Stikstof