Nieuwsbericht

Pimpernelblauwtjes vieren carnaval!

woensdag 3 februari 2016

Komend weekend is het zover: Carnaval. Velen kijken er naar uit, anderen kunnen niet wachten tot het over is. Dit jaar wordt het een heel bijzondere carnaval, want de pimpernelblauwtjes doen mee! Om het natuurherstelproject ‘Blues in the Marshes’ bij de mensen bekend te maken zal er in de grote optocht in Den Bosch op maandag 8 februari een echte blauwtjeswagen meerijden.

In 2018 zal er na afronding van het LIFE+ project ‘Blues in the Marshes’ bij Den Bosch zo’n 170 hectare nieuwe natuur zijn ontwikkeld. In het Vlijmens Ven en in de Honderdmorgen ontstaan op een oppervlakte zo groot als 340 voetbalvelden weer vochtige schraalgraslanden, waaronder blauwgraslanden. De natuur gaat er sterk op vooruit en het landschap wordt mooier en beter beleefbaar. Met nieuwe wandelpaden en uitzichtpunten wordt het in de toekomst voor iedereen mogelijk om hier te genieten.

Al die werkzaamheden zijn nu in volle gang en veel mensen zien dat er van alles gebeurt, maar weten niet precies wat en waarom. Er worden nieuwsbrieven uitgegeven en er zijn excursies door het gebied, maar hiermee worden vooral echt geïnteresseerden bereikt. We willen dat ook mensen die niet zoveel met natuur hebben toch weten wat er aan de hand is en daarom gaan we carnaval vieren! Er is een praalwagen waar het leefgebied van het pimpernelblauwtje wordt nagebootst en er lopen rupsen, knoopmieren en pimpernelblauwtjes in de Bossche optocht mee. Er worden buttons uitgedeeld en flyers met heel korte uitleg over ‘Blues in the Marshes’.

De optocht in Den Bosch is op 8 februari vanaf 12.55 uur. Kom langs en geniet, behalve van de Blauwtjeswagen ook van alle andere creaties. De route: Van Grobbendoncklaan (opstellen), Lage Landstraat, Merwedelaan, Rijnstraat, de Bossche Pad, Hinthamereinde, Hinthamerstraat, Torenstraat, Parade, Triniteitstraat, Oude Dieze, Verwerstraat, Achter het Stadhuis, Achter het Verguld Harnas, Schapenmarkt en Markt. Vervolgens gaat men naar de markstraat waar de optocht stopt en wordt ontbonden.

BluesInTheMarshes Pimpernelblauwtje