Nieuwsbericht

Prinses en KUS op wereldbiodiversiteitsdag

dinsdag 11 mei 2010

Op 22 mei wordt de biodiversiteitsdag gehouden. In de Duinen van Oostvoorne gaat Prinses Irene, samen met een groep kinderen op zoek naar de schatten van de biodiversiteit. Er zijn deze dag nog veel meer activiteiten.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Irene zoekt zaterdag 22 mei in de Duinen van Oostvoorne van het Zuid-Hollands Landschap samen met een groep kinderen naar de schatten van de biodiversiteit. Presentator Jurre Bosman van SchoolTV Weekjournaal leest een sprookje voor dat kinderboekenschrijver Marcel van Driel speciaal voor deze dag heeft geschreven. Ook Meike, Monique en Anouck van de meidenband KUS, actrice Victoria Koblenko en haar collega Joris Putman doen mee aan een speurtocht in de natuur. En u kunt erbij zijn!

Nog nooit gehoord van biodiversiteit? U bent niet de enige. Veel mensen weten niet wat het woord betekent. Maar na 22 mei weet u er alles van! De VN hebben 22 mei uitgeroepen tot Wereldbiodiversiteitsdag. Tussen 10.00 en 17.00 uur worden kinderen, ouders en grootouders uitgenodigd op verschillende locaties in heel Nederland. Op een tiental boerderijen, in twintig natuurgebieden in de duinen, in vennengebieden, bossen en botanische tuinen wordt de gratis 'Speurtocht Biodiversiteit' gelanceerd. Welke schat de kinderen daarna mee naar huis kunnen nemen, blijft nog even een verrassing.

Op Wereldbiodiversiteitsdag wordt door tal van organisaties in het hele land activiteiten georganiseerd om de verscheidenheid aan plant- en diersoorten onder de aandacht te brengen. Wilt u weten wat u deze dag kunt doen, en waar u midden in de natuur een bekende Nederlander tegen kunt komen? Kijk dan op de website.