Nieuwsbericht

Puzzeldag vlinders en libellen op 12 november

donderdag 6 oktober 2016

Op 12 november wordt weer de puzzeldag gehouden, nu in de Reehorst in Ede. Naast dagvlinders, nachtvlinders en libellen kunnen ook foto’s van micro’s worden meegenomen, want er zijn ook van die groep experts aanwezig.

Nachtvlinders worden onderverdeeld in twee groepen, de macro’s en de micro’s. Dat verschil is wat gekunsteld en niet wetenschappelijk onderbouwd, maar het wordt al wel jaren gemaakt en nog steeds gehanteerd. Er zijn veel meer micro’s dan macro’s in Nederland en het is ook een wat moeilijker groep, omdat er veel kleine en erg op elkaar lijkende soorten bij zitten. Gelukkig kunnen we op de puzzeldag op 12 november ook foto’s van micro’s worden meegenomen. Micro-liefhebbers van de sectie Snellen van de NEV zullen aanwezig zijn om mee te puzzelen. Alle vragen over micro’s kun je ook bij hun kwijt.

Naast het puzzelen met foto’s zijn er op deze dag nog veel meer activiteiten want het is een onderdeel van Nature Talks, een groot natuurfotofestival. Zo is er een lezingenzaal met verhalen en films over vlinders en libellen, een zaal met presentaties over andere soortgroepen, maar ook een bioscoop waar natuurfilms worden vertoond (met de filmmakers die uitleg geven) en een grote beursvloer met stands van foto- en natuurorganisaties. Je kunt zelf je programma samenstellen en de leukste krenten uit de pap pikken, maar je mag natuurlijk ook de hele dag komen puzzelen met je eigen foto’s en met mooie plaatjes van anderen. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op dit nieuwsbericht.

Neem je foto's mee, mail dan even.