Nieuwsbericht

Samenwerking met camping Geversduin biedt vlinderbescherming kansen

dinsdag 11 oktober 2011

Op vrijdag 8 oktober 2011 hebben Camping Geversduin en De Vlinderstichting een samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze samenwerking zal op verschillende vlakken plaatsvinden.

Camping Geversduin, onderdeel van de Kennemer Duincampings, heeft de visie om publiek zoveel mogelijk te betrekken bij de natuur. Op de duurzame camping worden verschillende aanpassingen gedaan om het terrein nog vlindervriendelijker te maken. Er wordt bijvoorbeeld gezorgd voor meer voedselplanten voor vlinders en rupsen. 2012 is benoemd tot het ‘Jaar van de vlinder’ en de gasten kunnen deelnemen aan excursies over vlinders en libellen of kennismaken met de wondere wereld van nachtvlinders tijdens een van de Nachtvlindernachten.

Ook de kinderen worden niet vergeten: zij kunnen de ontwikkeling van ei tot vlinder van nabij meemaken aan de hand van levende rupsen en vlinders van het groot koolwitje. En voor de echte liefhebber wordt een speciale vlinderwandelroute uitgezet. Met een herkenningskaart kan ieder op zoek naar de karakteristieke en zeldzame vlindersoorten van Geversduin, zoals de bruine eikenpage en de duinparelmoervlinder.


De samenwerking is belangrijk voor De Vlinderstichting omdat de vlinders op de camping meer leefruimte krijgen. Daarnaast komen er veel mensen met vlinders en libellen in aanraking. Voor Geversduin betekent de samenwerking dat er meer natuurwaarden op de camping zullen komen. Ook wordt de belevingswaarde voor de gasten vergroot: ze zullen daadwerkelijk meer vlinders gaan zien. De Vlinderstichting zou het dan ook toejuichen als dit initiatief navolging krijgt bij anders campings.