Nieuwsbericht

SoortenNL lanceert vervolgcursus veldbiologie in de kerstvakantie

maandag 22 november 2021

Hoe herken je bomen zonder blad, hoe zit het nu met de vogeltrek en hoe komen insecten eigenlijk de winter door? Dat, en meer, leer je tijdens de wintereditie van de online cursus veldbiologie. We starten in de kerstvakantie op woensdag 29 december met een les over bos, en planten, in de winter.

Op veler verzoek vijf nieuwe lessen

De eerste tiendelige reeks dit voorjaar was een enorm succes, zowel qua opkomst als  waardering. Veel cursisten gaven aan interesse te hebben in een vervolg. Goed nieuws dus, want vanaf 29 december organiseren we een nieuwe vijfdelige reeks.

Voor maar 25 euro nemen boeiende sprekers zoals bijvoorbeeld Aglaia Bouma, Ineke Radstaat, Petra van der Wiel en Camilla Dreef je mee in de wondere wereld van de vogeltrek, winterbossen, insecten en voorjaarsbloeiers. Aanmelden kan hier. Je hoeft de eerste cursus niet gevolgd te hebben om deel te nemen aan de vervolgcursus.

Online

Net als in de vorige reeks worden de digitale lessen voorafgegaan door een korte instructie per mail en zijn ze ook digitaal terug te kijken, in ieder geval tot en met de voorjaarsvakantie. Na afloop van elke les krijgt iedereen een overzicht van de belangrijkste links, tips en bronnen toegestuurd. Tijdens de les staat de chat open voor vragen aan een expert panel.

Eerste reeks gemist?

Het Basisboek Veldbiologie (Bron: Sander Turnhout). Het Basisboek Veldbiologie (Bron: Sander Turnhout).

Voor 75 euro krijg je niet alleen toegang tot de wintereditie, maar kun je ook de tien lessen uit de eerste reeks (en de bonusles over gallen) terugkijken en ontvang je de tweede druk van het Basisboek Veldbiologie. Dat is veertig uur online informatie over planten en dieren in Nederland. Leuk om de donkere dagen te vullen met weetjes en feitjes en praktische tips over hoe je ze kunt herkennen en er zelf onderzoek naar kunt doen. Aanmelden kan hier.

Ook deze reeks is tot stand gekomen dankzij een goede samenwerking tussen de soortenorganisaties in SoortenNL, IVN, KNNV, Vogelbescherming Nederland, Waarneming.nl, NJN en met steun van de Nationale Postcode Loterij.

2021 AnneliesElsendoorn InekeRadstaat Natuurbericht SanderTurnhout SoortenNL