Nieuwsbericht

Steun voor vlindertuin in Laos

dinsdag 21 juni 2022

Olaf en Ineke en wonen nu 9 jaar in Laos. In 2014 openden zij de eerste vlindertuin in Laos. De enorme biodiversiteit en vlindersoorten in Laos geeft inspiratie om het verhaal van de natuur juist hier te delen en speels te onderwijzen aan lokale scholen en toeristen. Maar met de komst van Covid in maart 2020 veranderde het leven heel plotseling.

Er komen geen toeristen meer. De vlindertuin moest dicht. Bijna alle banen voor de dorpelingen gingen verloren. De armoede kwam in rap tempo dichtbij: Kinderen kwamen hongerig naar school en de armste ouderen trokken zich terug in hun hutjes en huisjes. 

Gelukkig gaat het nu de goede kant op. Net als in Nederland is Laos weer open en de strenge maatregelen zijn eindelijk opgeheven.  

Nieuwe missie

Maar Olaf en Ineke moeten nog even geduld hebben. In oktober (na de regentijd) zal de vlindertuin weer opengaan, want dan pas verwachten ze weer wat toerisme. Het komend toeristisch seizoen zal in kleine stapjes gaan. De tuinen en vlindertuin hebben ze altijd goed onderhouden en er is nu zelfs een Jungle Walk bijgekomen. 

Na twee jaar van Covid is de armoede groot. Daarom hebben Olaf en Ineke nu een andere missie. Totdat het toeristenseizeon weer begint, zorgen zij voor de armste dorpelingen voor basisvoedsel- en medicijnhulp. Olaf en Ineke kennen het dorp en de mensen, het voelt inmiddels als familie. Zij zorgen ervoor dat alle donaties precies op de juiste plekken terecht komen.

 

Help Ineke en Olaf en doneer

 

Alle beetjes helpen

In de toekomst willen Olaf en Ineke graag de vlindertuin (her)openen. Zodat iedereen de prachtige vlinders weer van dichtbij kan zien. Tot die tijd hopen ze op steun van anderen. En daarvoor is jouw hulp nodig! Iedere donatie helpt. Eén kind heeft 120 Euro nodig voor 6 maanden. Dit omvat: een voedzame maaltijd op schooldagen, schoolgeld & schoolbenodigdheden (schoolboeken, schoenen/slippers, schriften, potloden, enz.)

Help Olaf en Ineke en doneer. Alle beetjes helpen!

 

Help mee en doneer

 

 

donateurs GoedeDoel tropisch Vlindertuin