Nieuwsbericht

Steun voor vlindertuin in Laos

zaterdag 11 december 2021

Olaf en Ineke en wonen nu 9 jaar in Laos. In 2014 openden zij de eerste vlindertuin in Laos. De enorme biodiversiteit en vlindersoorten in Laos geeft inspiratie om het verhaal van de natuur juist hier te delen en speels te onderwijzen aan lokale scholen en toeristen. Maar met de komst van Covid in maart 2020 veranderde het leven heel plotseling.

Er komen geen toeristen meer. De vlindertuin moest dicht. Bijna alle banen voor de dorpelingen gingen verloren. De armoede kwam in rap tempo dichtbij: Kinderen kwamen hongerig naar school en de armste ouderen trokken zich terug in hun hutjes en huisjes.

 

Nieuwe missie

 

En daarom hebben Olaf en Ineke nu een andere missie. Zolang de vlindertuin gesloten is, zorgen zij voor de armste dorpelingen voor basisvoedsel- en medicijnhulp. Olaf en Ineke kennen het dorp en de mensen, het voelt inmiddels als familie. Zij zorgen ervoor dat alle donaties precies op de juiste plekken terecht komen.

 

Help Ineke en Olaf en doneer

 

Alle beetjes helpen

In de toekomst willen Olaf en Ineke graag de vlindertuin (her)openen. Zodat iedereen de prachtige vlinders weer van dichtbij kan zien. Tot die tijd hopen ze op steun van anderen. En daarvoor is jouw hulp nodig! Iedere donatie helpt. Help Olaf en Ineke en doneer. Alle beetjes helpen!

 

Help mee en doneer

 

 

donateurs GoedeDoel tropisch Vlindertuin