Nieuwsbericht

Tel Insecten Mee in Hilversum en Gooise Meren

woensdag 1 mei 2024

Gemeenten Hilversum en Gooise Meren gaan zich inzetten voor insecten in de gemeente. Samen met inwoners brengen zij in kaart welke dagvlinders, nachtvlinders, libellen en hommels er in de gemeente zijn en wat zij voor deze diertjes kunnen doen. Dit project heet Tel Insecten Mee (TIM) en is een samenwerking tussen De Vlinderstichting en de twee gemeenten.

 

In de afgelopen jaren zijn er ook al TIM-projecten geweest in Ede, Utrecht, Amersfoort, Oost-Gelre en Utrechtse Heuvelrug. We kennen allemaal wel de berichten in de media over bijensterfte en insectenachteruitgang. Insecten hebben het moeilijk. Recent bleek dat 2023 zelfs het slechtste jaar was voor vlinders, sinds het begin van de gestructureerde vlindertellingen in 1992. De gemeenten Hilversum en Gooise Meren willen zich daarom gaan inzetten voor deze kleinste bewoners van de gemeente.

Woon je in de gemeente Hilversum of Gooise Meren?

 

Schrijf je dan nu in! Moeilijk? Nee hoor, iedereen die de natuur interessant vindt kan meedoen. We kijken samen wat het beste bij je past. Voor dagvlinders, nachtvlinders en hommels is geen of weinig voorkennis nodig. Voor libellen is enige soortenkennis vooraf wel handig. De locatie waar je gaat tellen, bepalen we in overleg. Heb je een favoriet plekje ergens anders dan rondom je huis? Hartstikke leuk, dat kan allemaal.

 

Informatieavond


Op dinsdagavond 28 mei 2024 is er een startbijeenkomst in @AllArt (Korte Noorderweg 22, Hilversum). Je bent welkom vanaf 19:30u voor een kopje koffie/thee en kennismaking. Om 20:00u start het programma. Tijdens deze bijeenkomst leer je alles wat je altijd al wilde weten over vlinders, libellen en hommels. Ook leggen we uit wat deelname aan het project TIM betekent. We ronden af rond 21:30u. Deelname is gratis. Ook als je nog niet zeker weet of je met de tellingen kunt of wilt meedoen, ben je welkom.

 

Meer informatie en aanmelden

 

2024 gemeente TelInsectenMee