Nieuwsbericht

Unieke vlinderdaktuin Nature’s Pride

dinsdag 5 november 2013

In Maasdijk wordt momenteel het nieuwe bedrijfspand van Nature’s Pride gebouwd. Op het nieuwe pand wordt, gesteund door het project Idylle van De Vlinderstichting een vlinderdaktuin gerealiseerd. Op het kleurig bloeiende dak zullen vlinders en bijen goed leefgebied vinden.

Het nieuwbouwproject van Nature’s Pride nadert binnenkort zijn voltooiing. Het ontvangt bij oplevering het certificaat BREEAM-Excellent. Dit betekent dat het gehele project zeer duurzaam is gerealiseerd en na oplevering ook duurzaam zal functioneren. Nature’s Pride is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het importeren, exporteren, rijpen, verpakken en distribueren van exotische groenten en fruit. Gedurende het bouwproces is in nauwe samenwerking tussen Nature’s Pride, de aannemer, de architect, De Vlinderstichting en daktuinspecialist Van der Tol bv het idee van een vlinderdaktuin met de aanwezige onafhankelijke expertise uitgewerkt tot een concreet project. Inmiddels is door Van der Tol gestart met de realisatie van Nederlands eerste vlinderdaktuin binnen de samenwerking met De Vlinderstichting.

Een kleurrijker Nederland, dat is waar De Vlinderstichting in het project Idylle aan werkt. Met steun van de Postcodeloterij realiseert De Vlinderstichting de komende jaren verspreid door het land idylles. Voor mensen om van te genieten en voor vlinders en bijen om beter te kunnen overleven. Het project Nature’s Pride wordt mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit dit project idylle. Daarnaast hebben hoofdaannemer De Vries en Verburg en Van der Tol bv gezorgd voor de financiering van de vlinderdaktuin. Van der Tol bv zal na oplevering het onderhoud van deze unieke vlinderdaktuin gaan verzorgen. Gedurende de zomer zullen medewerkers van De Vlinderstichting gaan onderzoeken welke soorten vlinders en insecten gebruik maken van de vlinderdaktuin. Deze onderzoeksgegevens worden meegenomen in het landelijk onderzoek wat jaarlijks door vele vrijwilligers wordt uitgevoerd.

groenedaken Idylle NationalePostcodeLoterij