Nieuwsbericht

Vlinderwandelweekend: alle etappes worden gelopen!

maandag 16 augustus 2010

In één weekend het hele Pieterpad lopen en tegelijkertijd alle vlinders tellen. Dat gebeurt op 21 en 22 augustus 2010: tijdens de derde editie van het vlinderwandelweekend. Voor de derde keer op rij is het gelukt: alle etappes van het Pieterpad zullen ook dit jaar worden gelopen. Wilt u zich nog inschrijven? Dat kan: het maakt niet uit of een etappe al door iemand anders gelopen wordt.

Iedereen kan meedoen aan de telling. Op www.vlinderwandelweekend.nl staat een overzicht van alle etappes. Het Pieterpad is voor deze gelegenheid opgeknipt in 93 etappes tussen de 5 en de 10 kilometer lang. Tijdens het wandelen van een (of meerdere) etappes tellen de deelnemers de vlinders die ze onderweg zien.

Het wordt mooi weer dit weekend, dus dat belooft veel vlinders! Het beste is om te tellen tussen 11.00 en 16.00 uur, dan vliegen de meeste vlinders.

Om wandelaars te helpen met het herkennen van de soorten, kan men op www.vlinderwandelweekend.nl een zoekkaart uitprinten en meenemen tijdens de wandeling. Ook kunnen er filmpjes en foto’s van de meest voorkomende vlinders bekeken worden.

Aanmelden kan voor een etappe naar keuze. Het maakt niet uit of er al iemand anders op hetzelfde traject loopt: meerdere mensen op 1 etappe is geen probleem. Na de aanmelding wordt er een e-mail gestuurd met de routebeschrijving. Iedereen beslist zelf of hij op zaterdag of zondag wil lopen. Vanaf zaterdag 21 augustus kunnen de waarnemingen via de website worden doorgegeven.

Zowel in 2008 en 2009 werd het klein koolwitje het meest gezien op het Pieterpad. Zou deze soort ook dit jaar op nummer 1 eindigen? De kleine vos, een andere vlindersoort die veel op het Pieterpad wordt gezien, doet het dit jaar erg goed. Wie weet komt er dus een nieuwe kampioen!

Wilt u ook meedoen aan het vlinderwandelweekend? Kijk dan op www.vlinderwandelweekend.nl en meld u aan voor een etappe.