Koolwitjes thuis

Aan de slag met vlinders

Ieder jaar kunnen scholen pakketjes met eitjes, rupsen en poppen van het groot koolwitje bestellen bij De Vlinderstichting. Maar in verband met het coronavirus kunnen heel veel pakketjes nu niet worden verstuurd. 

Ga daarom thuis met de koolwitjes aan de slag! Bestel snel, want op = op!

 

Bestellen

Hoe werkt het?

Eitjes, rupsen, poppen en vlinders hebben ieder hun eigen verzorging nodig. Wat moet u nu precies doen met wat? Wij zetten alles voor u op een rijtje

Lees alles over de verzorging

Wat heb je nodig?

Voor het verzorgen van de koolwitjes heb je een paar dingen nodig. Zorg dat je ze in huis hebt op de dag dat het pakketje aankomt! Dan kan je direct aan de slag.

Naar het overzicht

Lesmateriaal

Vlinders zijn door hun mooie uiterlijk en opvallende gedaanteverwisseling een boeiend en leerzaam lesonderwerp. Daarom heeft De Vlinderstichting lesmateriaal ontwikkeld. Met behulp hiervan kunt u zowel kleine als grote vlinderprojecten opzetten. Alle lessuggesties zijn namelijk op zichzelf staande opdrachten. U kunt dus zelf gemakkelijk bepalen welke opdrachten u wel en welke u niet wilt behandelen en dus hoeveel tijd u aan vlinders wilt besteden.

 

Groep 1 en 2

Groep 3 en 4

Groep 5 en 6

Groep 7 en 8

Filmpje voor kleuters

In dit filmpje voor kleuters legt De Vlinderstichting eenvoudig uit hoe een rups een vlinder wordt en waarom insecten belangrijk zijn. De kleuters kijken mee hoe een rups zijn buikje vol eet en hoe vervolgens de vlinder uit de pop kruipt. Ook worden ze zelf aan het denken gezet over waarom we vlinders moeten beschermen.

16 april is uitverkocht

21 april is uitverkocht

23 april is uitverkocht

Vlinders herkennen

Neem de kinderen mee naar buiten! Welke vlinders zie je allemaal? Met onze herkenningskaarten heb je in 1 overzicht bij elkaar.

Bekijk de herkenningskaarten