Vlinderdata ontsloten

Mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernard Cultuurfonds

De Vlinderstichting heeft het beheer van de databank 'Noctua', met heel veel nachtvlindergegevens overgenomen. Hierdoor kan onderzoek naar nachtvlinders op basis van de meest complete en actuele informatie gedaan worden.

Dé nachtvlinderdatabank van Nederland, 'Noctua', werd tot voor kort beheerd door de Werkgroep Vlinderfaunistiek. De Vlinderstichting heeft het beheer van deze databank en enkele andere databestanden overgenomen.

Alle nachtvlindergegevens zijn overgezet in de nieuwe databank achter Vlindernet. Hierdoor kan onderzoek naar nachtvlinders op basis van de meest complete en actuele informatie gedaan worden. Ook worden de gegevens hierdoor toegankelijker voor andere interessante toepassingen in de toekomst.

Jurrien van Deijk

Projectleider