Nieuwsbericht

Een nieuwe website over micro-vlinders

dinsdag 3 juni 2008

Deze week is een nieuwe vlinderwebsite op het internet verschenen. Een website over de kleinste vlinders: www.microlepidoptera.nl.

Tot nu toe werd er nog niet zoveel aandacht besteed aan deze kleine vlindertjes. Er zijn dikke wetenschappelijke werken over geschreven, maar echt toegankelijk zijn die niet voor iemand die een een leuk beestje ziet, daarvan een foto maakt en dan wil weten hoe dat diertje heet en nieuwsgierig is wat de voedselplant van hun rupsjes is en of de soort algemeen of zeldzaam is.

De site www.microlepidoptera.nl brengt nu uitkomst!

Twee jaar lang hebben Tymo Muus en Sifra Corver gewerkt aan de totstandkoming van deze website. Hierbij werden zij gesteund door enkele landelijke specialisten op het gebied van microlepidoptera. Het verzamelen van de algemene en de gedetailleerde informatie over de soorten, het maken van foto's en het verwerken van de meest recente gegevens heeft vele maanden gevergd.
Tot nu toe zijn al meer dan 500 soorten rijk geïllustreerd met opnames van de vlinders en hun rupsen. Daardoor is een betrouwbaar instrument ontstaan om de vlinders op naam te brengen.
Motjes hebben de naam grauw en bruin te zijn. Deze site laat echter zien hoeveel schoonheid er te bewonderen valt in deze wereld van de kleinste vlinders.

Microlepidoptera.nl is een prachtige aanvulling op Vlindernet; samen worden nu de 2400 soorten vlinders die in Nederland voorkomen beschreven op het internet.

Voor informatie:
Tymo Muus, tel. 0512-381923, t.muus@microlepidoptera.nl
Sifra Corver, s.corver@microlepidoptera.nl

microvlinder Muntvlinder